Снимка: БГНЕС

Обстоятелствата налагат присъствието на руския президент Владимир Путин в Русия, затова той реши да не лети за срещата на Г-20 в Бали. Това съобщи пред журналисти в понеделник прессекретарат на държавния глава Дмитрий Песков, предава ТАСС.

"Що се отнася до президента, обстоятелствата диктуват приоритета на президента да бъде в Руската федерация, така че беше решено руската страна да вземе участие в тази среща на върха на ниво външен министър", каза говорителят на Кремъл.

Той подчерта, че лидерите на Г-20, ако желаят, могат да проведат срещи с руската страна.

"Русия е представена на срещата на високо ниво и всъщност Лавров общува с голям кръг от участници в тази среща. Всички останали, ако покажат желание, имат възможност да общуват с руската страна на високо ниво", допълни Песков, цитиран от "Фокус".

В същото време прессекретарят на държавния глава отбеляза, че Владимир Путин е имал доста богат диалог с ръководството на Индонезия, която председателства Г-20.

"Именно на индонезийското ръководство г-н Лавров предаде своите най-добри пожелания и думи на благодарност за конструктивния диалог в навечерието на тази среща на върха", завърши Песков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase