Снимка: архив, БГНЕС

Военната прокуратура в Русия ще провери появилата се в социалните мрежи информация за тежки и неоправдани загуби в едно от воюващите в Донецка област в Украйна руски подразделения. Това обяви губернаторът на Приморския край Олег Кожемяко, предаде кореспондентът на БНР.

Още по темата
Информацията за тежки загуби сред личния състав на 155-а отделна гвардейска бригада на морската пехота на Тихоокеанския флот беше разпространена в социалната мрежа "Телеграм" от работещия на фронта военен кореспондент на руската държавна телевизия Александър Сладков.

Той твърди, че от няколко дни в района на селището Павловка в Донецка област бригадата губи хора и техника, а командването на предприема никакви мерки.

В публикуваното съобщение се посочва, че морските пехотинци са изпратили писмо до губернатора на Приморския край, където е базиран Тихоокеанският флот.

В писмото се настоява за случващото се да бъде уведомено министерството на отбраната, което спешно да изпрати на място комисия.

Губернаторът Олег Кожемяко призна, че в района на Павловка се водят тежки боеве и че има загуби, но според него те не били толкова големи, колкото се твърдяло.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase