Снимка: БГНЕС

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев написа пореден пост в телеграм, като този път той е посветен на темата за използването на ядрено оръжие и според него това може да се случи, ако във войната победи Украйна.

Ето какво пише той:

"Добре познатата теза на западните държави е: "Не може да се позволи на Русия да спечели войната". Какво означава това в действителност? Следвайте простата формална логика. Ако Русия не печели, то очевидно това е Украйна. Целта на Украйна във войната е назована от киевския режим - връщането на всички територии, които преди това са й принадлежали. Тоест, да ги отдели от Русия. Това е заплаха за съществуването на нашата държава и за разпадането на днешна Русия."

"А оттам следва и пряка причина за прилагане на точка 19 от Основите на държавната политика на Руската федерация в областта на ядреното сдържане. И кой тогава планира ядрен конфликт, ако мога да попитам? Какво е това, ако не е директна провокация към световна война с използването на ядрени оръжия? Нека наричаме нещата с истинските им имена. Западните държави тласкат света към глобална война. И само пълната и окончателна победа на Русия е гаранция срещу световен конфликт", добавя Медведев.

Преди това заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия коментира руските ракетни удари по електроснабдителната инфраструктура на Украйна - "В Украйна се откриват странни закономерности, които не се вписват в съвременната военна и инженерна наука.

Според украинските медии колкото по-добре работи системата им за противовъздушна отбрана, толкова по-лошо е електроснабдяването и водоснабдяването в страната, предаде dir.bg.

Необходимо е задълбочено проучване на установения парадокс", пише Медведев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase