Снимка: БГНЕС

Внукът на руската певица Алла Пугачова, актьорът и певец Никита Пресняков, е преминал пеша границата между Русия и Естония. По-рано той е получил призовка да се яви в службата за военна служба в рамките на частична мобилизация, както беше съобщено в петък, 7 октомври.

Беше отбелязано, че според твърденията той се е явил в службата за набиране на персонал и почти е бил изпратен в зона на SVO. По-късно обаче информацията е опровергана, като се цитира самият актьор.

Според в. "Известия" внукът на актрисата е напуснал Руската федерация на 24 септември, три дни след обявяването на частичната мобилизация.

Пресняков-младши избира пешеходно преминаване на границата в Ивангород, като по този начин избягва опашките на контролно-пропускателния пункт за автомобили. Тези, които избират този начин на преминаване, обикновено вземат такси до границата, преминават моста пеша и след това се прехвърлят на друго такси.

Според руския в. "Известия" Никита Пресняков има литовско гражданство, така че не се нуждае от виза.

Още по темата
Малко след началото на СВО Алла Пугачова напуска Русия и заминава за Израел със съпруга си комик Максим Галкин. По-късно певицата обясни, че е в тази страна, за да се лекува и да си почине. Двойката се заселва в елитно имение в престижен район, така наречената израелска Рубльовка. Според "Известия" вилата на двойката струва най-малко 6 милиона долара.

През цялото време певицата живее в Израел и се връща в Русия само за да заведе близнаците си Лиза и Хари на училище. Но в края на септември се съобщава, че певицата отново е отлетяла за Израел и е взела децата със себе си. Тя не си купува билет за връщане. По-късно певицата също потвърди заминаването си за Израел и подчерта, че е щастлива да бъде в чужда страна. Тя нарича недоброжелателите "вилаети и роби".

Въпреки това музикалната общност се отнесе с разбиране към тези, които се застъпиха за певицата. Бившият ѝ съпруг, руският певец Филип Киркоров, казва, че Пугачова е направила толкова много за културното развитие на Русия, че е "просто невъзможно" да ѝ се припише нещо негативно.

Частичната мобилизация беше обявена на 21 септември на фона на продължаващата специална военна операция на Русия за защита на Донбас, която руският президент Владимир Путин обяви на 24 февруари.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase