Снимка: БГНЕС

"Патриарх Кирил е болен от COVID-19, състоянието му е задоволително", казва ръководителят на пресслужбата на РПЦ Владимир Легойда. "Той е на легло и в изолация по настояване на лекарите. Всички срещи и пътувания на Кирил са отменени", каза Легойда пред "РИА Новости".

В неотдавнашна проповед руският патриарх заяви, че участието във войната с Украйна "опрощава всички грехове".

Още по темата
"Църквата осъзнава, че ако някой, воден от чувството за дълг, от необходимостта да изпълни клетвата си, остане верен на призванието си и загине при изпълнение на воинския си дълг, той със сигурност извършва деяние, равносилно на саможертва. Принася се в жертва в името на другите. Затова вярваме, че тази жертва отмива всички грехове, които човек е извършил", каза той.

В проповедта си след литургията в катедралата "Христос Спасител" Московският и на цяла Русия патриарх Кирил призова всички вярващи да укрепят във вярата си и да "мобилизират духовно" всичките си сили, като изрази надежда, че това ще допринесе за постигането на резултат и пълно помирение между Русия и Украйна. Патриархът призова за молитви за прекратяване на междуособиците между "двете части на една Русия".

Коментари Напиши коментар

51

Анонимен

преди 4 месеца

Ще го хване могилизацията

50

Анонимен

преди 4 месеца

С дано, ама надали

49

Анонимен

преди 4 месеца

Всички саттанисти трябва да се мъъчат! Дано скоро този и папата да си правят компания от другата страна на босилека!