Посолството на САЩ в Москва. Снимка: архив, БГНЕС

Посолството на САЩ в Москва призова своите граждани да напуснат Русия незабавно, докато "все още има възможност" за това. Това беше съобщено на уебсайта на дипломатическата мисия днес.

Още по темата
"Гражданите на САЩ не трябва да посещават Русия, а тези, които се намират там или пътуват за Русия, трябва незабавно да напуснат страната, докато все още има ограничени възможности за търговски пътувания", заявиха от посолството.

От там изразиха опасения, че руската страна може "да откаже да признае двойното гражданство на гражданите на САЩ, да откаже на тези лица достъп до консулска помощ от САЩ, да им забрани да напускат Русия и да ги призове на военна служба".

Отбелязва се, че броят на търговските полети вече е изключително ограничен и често няма възможност да се купи билет в кратък срок преди пътуването. "Сухопътните маршрути с автомобил или автобус все още са отворени. Ако искате да напуснете Русия, трябва сами да се погрижите за това възможно най-скоро", посочват от посолството.

БГНЕС припомня, че във вторник България и Полша посъветваха своите граждани да обмислят спешно напускане на руската територия и да се въздържат от пътувания до страната.

 

Коментари Напиши коментар

84

Анонимен

преди 2 месеца

Ще яде скоро гъбки Пут Ир Сен. Атомни!!!

83

Анонимен

преди 2 месеца

Ако дойде криза още по-добре, мародерството ще е легално, броук лайфс метър

82

SS

преди 2 месеца

ИДВА ВОЙНА СВЕТОВНА ФИНАНСОВА КРИЗА И ГЛОБАЛЕН ГЛАД С БИБЛЕЙСКИ РАЗМЕРИ ! А бай SS МНОГОКРАТНО Е ПРЕДУПРЕЖДАВАЛ ЗА ТОВА !