Снимка: БГНЕС

Думите на руския президент Владимир Путин трябва да се вземат насериозно, каза германският канцлер Ангела Меркел при откриването на фондация "Хелмут Кол" на името на бившия федерален канцлер.

Думите ѝ се позовават на телевизионното обръщение на руския държавен глава за защита на Руси с всички средства, предава БГНЕС.

Още по темата

"Трябва да се отнасяме сериозно към думите му", каза тя, цитирана от ДПА. "Сериозното отношение към думите му, не отхвърлянето им от самото начало като обикновен блъф, в никакъв случай не е признак на слабост или отстъпчивост, а признак на политическа мъдрост - мъдрост, която помага да се остави пространство за маневриране или, което е също толкова важно, дори да се разработи нова стратегия", подчерта Меркел.

По-рано Путин посочи в телевизионно обръщение, че западните страни, в отговор на "руската специална операция", извършват "ядрен шантаж", насърчавайки Киев да обстрелва Запорожската атомна електроцентрала, и намекна за допустимо използване на ядрени оръжия.

Президентът подчерта, че Русия е готова да използва всички средства, с които разполага, за да защити териториалната си цялост и народа си, и че "това не е блъф".
 

Коментари Напиши коментар

70

Слава Украйна

преди 2 месеца

Украйна си е стандартна държава!Путин е психар!Баба Меркел рожба на ГДР!

69

Анонимен

преди 2 месеца

До Кори: какво си мислите, смятате другите за ***, които не знаят историята си? Украйна, запомнете веднъж завинаги, изкуствено създадена държава, Ленин даде земята, Хрушчов даде Крим. трябва да се върнат земите на Полша, Унгария, Румъния и какво ще остане?

68

Анонимен

преди 2 месеца

До Кори: погледнете монетите, които са сечени в Киевска Рус, там пише: СУВЕРЕНЪТ НА ЦЯЛА РУСИЯ, а не Украйна, изкуствено създадена държава, тогава не се говори за украинци