Снимка: архив, БГНЕС

Кремъл отхвърли обвиненията, че стои зад течовете от газопроводите "Северен поток-1" и "Северен поток-2", предаде ДПА.

"Очаквахме подобни предположения. И както очаквахме, те са глупави и абсурдни", заяви днес говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от руската агенция Интерфакс.

Още по темата
Той добави, че преди да бъдат изказвани подобни твърдения, е трябвало да бъдат изчакани резултатите от разследването на течовете, което "трябва да установи дали е имало или е нямало експлозия" в района на трасето на газопроводите.

"Тази ситуация изисква наличието на диалог и на постоянно сътрудничество между всички страни, за да бъде изяснена причината за течовете", каза Песков. Той добави, че в момента Кремъл отчита "пълна липса на подобен диалог".

Говорителят на руския президент Владимир Путин заяви, че Русия не е заинтересована от спирането на газовите потоци по съоръженията. И двете тръби на "Северен поток-2" са запълнени с природен газ, уточни Песков.

"Това синьо гориво струва много пари", а сега изтича, допълни говорителят на Кремъл.
(БТА)
 

Коментари Напиши коментар

91

beginner

преди 2 месеца

Толкова простотии не бях чел в тоя форум.ТРЪБИТЕ ИЗДЪРЖАТ 25 МПА(250БАРА) НАЛЯГАНЕ НА ГАЗА ОТВЪТРЕ,т.е 2500МЕТРА ВОДЕН СТЪЛБ.ОТВЪН НА ВЪТРЕ ТЕ СА НЕДЕФОРМИРУЕМИ ЗА ТЕЗИ ДЪЛБОЧИНИ ЗАЩОТО СА ЦИЛИНДРИЧНИ.СПРАВКА -ВСЕКИ НАРЪЧНИК МАШИННИ ЕЛЕМЕНТИ. ТРЪБИТЕ ЩЕ КОРОЗИРАТ АКО СПРЕ ГАЗА ПРЕЗ ТЯХ,ДОКАТО НАЛЯГАНЕТО ВЪТРЕ Е ПО-ГОЛЯМО ОТ ВОДНИЯ СТЪЛБ ВЪРХУ ТЯХ И ИЗТИЧА ПРЕЗ ОТВОРИТЕ НЯМА КАК ДА ВЛЕЗЕ ВОДА ВЪТРЕ.

90

Щерю

преди 2 месеца

Старият враг на Германия, Великобритания, обаче мълчи - не отрича...

89

Медведев

преди 2 месеца

Не знам, кой го направи .. ама да знете, че ще използваме ядреното си оръжи за да защитиим всички потоци по света ...