Снимка: архив, БГНЕС

Руският президент Владимир Путин увери днес, че референдумите, организирани от Москва в четири окупирани района на Украйна, имат за цел да "спасят населението", живеещо на тези територии, предаде Франс прес.

Още по темата
"Спасяването на населението на всички тези територии, където се провежда този референдум, е... в центъра на вниманието на нашето общество и на цялата страна“, заяви Путин на правителствено заседание, в последния ден от тези референдуми, заклеймени като "мними" от Киев и Запада.

"Днес в условията на провеждането на специалната военна операция и референдумите в Донбас спасяването на хората на всички тези територии, именно спасяването на хората на всички тези територии, където се провежда този референдум, е първостепенна задача и е в центъра на вниманието на цялото ни общество, на цялата страна", каза руският президент, цитиран от ТАСС.

Обобщавайки резултатите от правителственото заседание, Путин отбеляза, че "това е естествено, защото е свързано с драматични събития". Той подчерта, че в такива условия фразата "никой не е по-голям от хляба" придобива особен смисъл. "Известният, прост и фундаментален закон, който се съдържа в една много проста и известна фраза "никой не е по-голям от хляба", никой още не е отменял. И може би в такива условия, в които живеем сега, този закон е един от най-важните, предвид това, което все още се случва по света на продоволствените пазари", отбеляза президентът. Той изрази благодарност към руските работници в аграрния сектор за това, което са направили до момента в тази насока.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase