Снимка: архив, БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че не смята, че Владимир Путин блъфира, че Москва е готова да използва ядрени оръжия, за да защити Русия, съобщи Ройтерс.

Още по темата
Миналата седмица руският президент заяви в телевизионно обръщение, че Москва ще използва "всички налични средства", за да защити Русия и нейния народ, ако териториалната й цялост бъде застрашена.

"Вижте, може би вчера това беше блъф. Сега може да е реалност", каза Зеленски пред Си Би Ес Нюз вчера. По-рано украинският президент омаловажаваше подобни предупреждения като ядрено изнудване.

"Не мисля, че той блъфира", добави Зеленски.

Украинският президент заяви, че руските удари по или близо до две украински ядрени централи могат да се смятат за "съвременна употреба на ядрени оръжия или ядрен шантаж".

Киев обвинява Москва, че многократно е обстрелвала по време на войната окупираната от руски войски Запорожка атомна електроцентрала, а неотдавна е нанесла ракетен удар в близост до ядрената централа в Южноукраинск.

Москва отрича да е обстрелвала електроцентралата в Запорожие, като обвинява Киев, че е отговорен за това.  Русия не коментира твърденията на Украйна за обстрела на АЕЦ  в Южноукраинск.

Междувременно Сергей Никифоров, говорител на Зеленски, направи уточнение във връзка с изявлението на президента за получаването на американски усъвършенствани системи за противовъздушна отбраната НЕЙСАМС (NASAMS).  О уточнението става ясно, че Украйна не е получила самите оръжейни системи, а  съгласие за изпълнение на доставката.

/БТА/
 

Коментари Напиши коментар

141

путинофилите

преди 2 месеца

са с толкова промити мозъци, че не забелязват войната, която Путин започна в Европа срещу ЕВРОПА. ТОЙ ЯСНО ПОИСКА ИЗТОЧНА ЕВРОПА ! НА ПРАКТИКА ПУТИН ЗАПОЧНА ВОЙНА СРЕЩУ НАТО ! В МОМЕНТА НАТО МОБИЛИЗИРА 300 000 ВОЙНИЦИ В БЛИЗОСТ до Русия ! ПУТИНОФИЛИТЕ НАЙ ДОБРЕ ДА МЪЛЧАТ, ЗА ДА НЕ ОКУРАЖАВАТ И БЕЗ ТОВА ДОСТАТЪЧНО ЛУДИТЕ ЖИВИ ОСТАНАЛИ ОТ БИВШАТА БАНДА НА ПУТИН ! ОСВЕН АКО ИМ Е ОМРЪЗНАЛ ЖИВОТЪТ !

140

Анонимен

преди 2 месеца

Владимир Рогов, председател на движението Ние сме заедно с Русия, член на главния съвет на администрацията на Запорожка област, заяви, че срещу Володимир Зеленски трябва да бъде образувано наказателно дело за държавна измяна. Зеленски предаде държавните интереси на Украйна, като прехвърли контрола над страната на външни сили, по-специално на Съединените щати и Великобритания. Срещу Зеленски и неговите съучастници отдавна трябва да бъде образувано наказателно дело по член за държавна измяна, каза Рогов пред РИА Новости. . Според него Зеленски всъщност е чужд шпионин.

139

Анонимен

преди 2 месеца

Избирателната активност на участниците в референдума в Запорожка област за четири дни възлиза на 66,43%, каза пред репортери Галина Катюшченко, председател на регионалната избирателна комисия. Според обобщените данни от избирателните секции, избирателната активност... е 66,43%, като се вземе предвид гласуването в чужбина, каза Катюшченко. Според избирателната комисия на региона избирателната активност е била 64,1% в Бердянск, 64,82% в област Бердянск, 64,28% във Василевка и Василевски район, 66,39% в Мелитопол и 67,21% в област Мелитопол. Пологи и Пологовски район показаха избирателна а