Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на Русия Владимир Путин освободи Владимир Чижов от ангажимента му като постоянен представител на страната си към Европейския съюз, съобщи ТАСС.

Още по темата
Освен към ЕС Чижов беше представител на страната си в Европейската общност за атомна енергия.

По-рано този месец Чижов потвърди, че в най-близко време ще напусне Брюксел във връзка с приключване на продължилия му 17 г. мандат като посланик на Русия към ЕС.

На прощалния прием, който даде на 8 септември и който беше бойкотиран от дипломатите на ЕС, дългогодишният руски посланик Владимир Чижов обвини ЕС в "разрушаване на мостове", но не спомена основната причина за ниската точка в отношенията - войната на Русия в Украйна, съобщи тогава "Юроактив".
(БТА)
 

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 2 месеца

До JasЛукашенко и Орбан са най-големите леки жени. Първи ще започнат да ритат умрялото куче. Лукашенко вече започна - не го питали, като нахлули в Украина през неговата територия. Той не знаел. мислел, че това е учение )))

8

Jas

преди 2 месеца

За Чижов не знам но днешната диария на мъпета Александър Лукашенко на срещата с Путин в Сочи е върхът на глупостта. Оплаква се че Западът неуважавал Русия и Белорусия а пък те как прилежно продавали на Запада торове, без които Западът щял да умре от глад. Тази играчка на конци иска уважение. Само че респекта всеки трябва да си заслужи, не е даден от Бога. А неговите и на господаря му действия за последните 25 не будят респект пред никой, който мисли критично. Владеят през 25 г. Това не е нормалн

7

F

преди 2 месеца

До 5ЕС са слуги не на САЩ, а на финансовото световно лоби. Както е и САЩ между другото. Ръководителите на държавите в ЕС, на ЕС и на Г7 като цяло се водят единственото от логиката на финансовото наднационално лоби. Те командват парада. Ако си мислиш, че нещо зависи от теб и мен - жестоко се лъжеш.