Снимка: БГНЕС

Полицаи в руската република Дагестан са стреляли предупредително във въздуха по време на протест срещу частичната мобилизация заради "специалната военна операция" в Украйна, предаде Ройтерс, като се позова на местни активисти.

Още по темата
Правозащитната група "ОВД-Инфо" съобщи, че жители на село Ендирей блокирали улица, за да спрат представители на властите. На видеозапис се вижда как полицаи стрелят във въздуха, както и сблъсъци между силите за сигурност и местни жители.

Според медии 110 жители на Ендирей, с население от общо близо 8000 души, са получили повиквателна.

Кавказка република Дагестан, населена преобладаващо с мюсюлмани, е сред руските региони, от които са набирани най-много войници, твърдят наблюдатели. Активисти се оплакват, че по време на разпоредената в сряда частична мобилизация са изпращани диспропорционално много повиквателни на представители на малцинства, отбелязва БТА.

Коментари Напиши коментар

67

Georgiev

преди 2 месеца

Другари путинофили, а вие кога ще се запишете доброволци за славата на вожда? Дела трябват, не коментари.

66

Анонимен

преди 2 месеца

Изпляскали са ни пак поредната пропагандна лъжа! И разбира се, подбрали са подходяща снимка от протестите в Европа.

65

Анонимен

преди 2 месеца

Доста неофашистчета са се изказали надолу за джудшета, за диктатори и т.н. ... Потресаващо е колко ви е къс мозъка след промивките! Захапали сте поредната порпагандна кука, като шарани и даже вдигате шум и пляскате с опашките, докато висите на въдицата... Абе огледайте се малко - какво става в Европа, САЩ, на къде върви България, до къде ни докара така наречената "демокрация", която се състои в безпрекословно изпълнение прищевките на САЩ и EU?