Снимка: БГНЕС

Няколко десетки ръководители на полети в Камчатка, Магадан и Иркутска област са получили призовки и мобилизационни заповеди за военна служба. Това се посочва в писмо на федералния профсъюз на ръководителите на полети до министър-председателя Михаил Мишустин, публикувано от телеграмния канал Aviatorschina.

"В някои региони това обстоятелство вече е критично за авиационните операции", се казва в писмото.

Председателят на профсъюза Сергей Ковальов поиска от Мишустин да забрани призоваването на специалисти, които управляват, планират и координират въздушното движение, както и на специалисти от електрическите и радиокомуникационните служби.

Още по темата
Според в. "Комерсант" в авиоиндустрията, където често се набират пилоти за военна авиация, "нараства силната загриженост за възможна военна повинност". Неназован източник от авиокомпания е изчислил, че около 40% от пилотите в състава на превозвача подлежат на наборна военна служба.

В същото време, на границата с Финландия и Грузия, се образуваха огромни задръствания от руснаци, които се опитват да напуснат страната. Обявената частична мобилизация доведе и до протести в близо 40 града в Русия, предава Нова тв.

"Ако ме повикат, ще отида да служа, без съмнение" - някои руснаци активно подкрепиха частичната мобилизация в Русия

"Децата умират вече 8 години, цяла Европа и Америка се борят срещу нас. Ние ще победим"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase