Общ преглед
На 21 септември, точно седем месеца след като направи телевизионно обръщение, предвещаващо нахлуването в Украйна, Владимир Путин произнесе нова реч пред страната си, в която обяви "частична мобилизация", като въоръжените сили призоваха резервите си с мотива, че те ще гарантират териториалната цялост и ще защитят "хората в окупираните от Русия територии на Украйна" - територии, които ще проведат съмнително гласуване за присъединяване към Русия през следващите дни.

На мобилизация подлежат над 300 000 руски граждани. Призованите запасняци ще получават по около 3400 евро на месец за службата си.

В рамките на часове след изявлението, терминът "мобилизация" вече е трендинг в социални платформи като "Туитър", "Телеграм" и др., а платформите се изпълниха с разнообразни "мемета".

Едва ли има човек, на когото войната да му бъде смешна, но черният хумор вече изобилства.

Също така се твърди, че е имало обаждане към сина на прессекретаря на Путин Дмитрий Песков, Николай Песков, като му задали въпроса защо не се е отзовал на призовката от военния комисариат.

Коментари Напиши коментар

92

Да питам

преди 2 месеца

До ПАЛЯЧОВЦИ СТЕКакъв дълг?Към кого? Към управниците?Към страхотните сънародници готови да те пре.бат във всеки момент.Към тарикатите които те грабят всеки ден?Към кого точно ни е дългът?Какво точно има за бранене тук и как точно ще го отбраниш като станеш бахур за чужди каузи ?

91

ахахаха

преди 2 месеца

хахаааахааа забавно щото е реално

90

Гьобелс

преди 2 месеца

Капитализнът винаги побеждава, защото плебса не може да осмисли пропагандата. Да регулираме цените на газа с комунистически методи, за да им покажем какво е свободен пазар.