Снимка: БГНЕС

Руският национален отбор няма да участва в жребия за квалификациите на Европейското първенство по футбол през 2024 година, потвърдиха от пресслужбата на Руския футболен съюз (РФС).

"Руският национален отбор няма да участва в жребия за квалификационния кръг на Европейското първенство през 2024 г., който ще се проведе на 9 октомври във Франкфурт на Майн", казаха от пресслужбата, цитирана от БТА.

"Причината е решението на УЕФА от февруари да спре участието на руски отбори в клубни и национални турнири по егидата на централата "до второ нареждане".

Това решение беше оспорено от РФС в Спортния арбитражен съд (КАС) в Лозана, който отхвърли обжалването през юли. Руският футболен съюз очаква пълния текст на решението на КАС, въз основа на което ще бъде взето решение за по-нататъшни стъпки в рамките на правната защита.

Жребият за груповата фаза на квалификационния турнир ще се проведе във Франкфурт на Майн, Германия на 9 октомври. Самият турнир ще се проведе от 14 юни до 14 юли 2024 г. в 10 града - Берлин, Kьол, Мюнхен, Франкфурт на Майн, Хамбург, Дортмунд, Лайпциг, Гелзенкирхен, Щутгарт и Дюселдорф. В турнира ще участват 24 отбора.

Коментари Напиши коментар

27

Анонимен

преди 2 месеца

Путин беше на откриването на олимпиадата но си тръгна много бързо. Мисля че той там реши да отвори военна операция защото се ядоса че на Русия е забранено да използва флага и химна си. Тази дискриминация срещу Русия продължава и може да струва скъпо на целия свят. Но той света на Соррос и филантропите не заслужава да съществува.

26

Анонимен

преди 2 месеца

В Ямбол може да се бяга до Бакаджика и обратно. Ам Ко да правиш даваш акъли по форумите.

25

Анонимен

преди 2 месеца

То медицината се комерсиализира до изродска степен, та спорта ли, който е малко в сферата на забавленията