Снимка: БГНЕС

Окупираните от руската армия населени места в Херсонска и Запорожка област на Украйна са останали без електричество, съобщиха местните власти, цитирани от "Интерфакс".

Представителят на окупационната администрация на Запорожка област Владимир Рогов обяви, че целият Мелитопол е останал без електричество, но не съобщи причините за инцидента.

В Херсонска област са регистрирали спиране на електричеството в самия Херсон и още няколко населени места. По тази причина частично е прекъснато водоподаването, не работят и мобилните комуникации.

Липса на ток и вода са заявили и в Енергодар. Според кмета на града Дмитрий Орлов все още се оценява доколко е критична ситуацията. Засега няма данни за прекъсване на работата на Запорожката АЕЦ.

"Телеграм" каналът Mash пише, че в Енергодар е била „обстреляна и разрушена подстанцията, идваща от АЕЦ“. „Имаше повече от спирания на тока. Градът е без електричество, гори гората в близост до електроцентралата. Руските медии говорят за атака на ВСУ, при която е възможно да са били използвани запалителни снаряди. Няма ток и в Новая Каховка, съобщи ръководителят на тамошната окупационна администрация Владимир Леонтиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase