Снимка: БГНЕС

НАТО с удоволствие ще воюва на украинска територия срещу Русия "до последния украинец", заяви в сряда първият заместник-ръководител на руската президентска администрация Сергей Кириенко, съобщава ТАСС.

"Те (украинското ръководство) предадоха страната си, територията си и, което е най-лошото, народа си за ползване. Те предоставиха територията на Украйна на гражданите на Украйна, за да се опитат да изградят на тази територия с ръцете си фундаментална конфронтация на западната общност срещу Русия. Разбира се, НАТО с удоволствие ще се бори, както не се колебаят да кажат, срещу Русия до последния украинец, няма съжаление", заяви Кириенко по време на церемонията по откриването на форума на младите политолози на Русия "Дигория".

Той отбеляза, че Западът провежда "гореща военна операция" срещу Русия. "Ние прекрасно разбираме, че на територията на Украйна не сме във война с Украйна и със сигурност не с украинците. Целият блок на НАТО е във война с Русия, просто на украинска територия и с ръцете на украинците", каза Кириенко.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase