Снимка: БГНЕС

Русия гони 14 български дипломати като ответна мярка, съобщи Mинистерството на външните работи на Русия.

Българският посланик в Руската федерация Атанас Кръстин е бил повикан в руското външно министерство, за да му бъде връчена нота, с която 14 служители на българското посолство в Москва са обявени за персона нон грата.

Русия била убедена, че неприятелските действия на София по отношение на Москва нямат нищо общо с националните интереси на България и нейния народ.

Русия смята, че експулсирането на нейните дипломати от България нанася значителна вреда на отношенията между страните и е знак за по-нататъшна деградация на Запада.

"Смятаме, че подобни действия не само нанасят значителна вреда на традиционните връзки между нашите страни, нарушават правата на сънародниците, лишени от достъп до консулс-ки услуги, но и свидетелстват за по-нататъшна деградация на колективния Запад, готов да жертва интересите на партньорите си, само за да навреди на Русия", заявиха от дипломати-ческото ведомство.

"Безпрекословното придържане на официална София към тази деструктивна линия е достойно за съжаление", допълва външното министерство.

Коментари Напиши коментар

322

Явно е крайно верме

преди 1 седмица

България да остави в руското посолство само толкова хора колкото има в Българското в Москва.

321

Ясен Желязков

преди 1 седмица

Абе, руснаците като ви казват врагове, какво им се подмазвате, бе. Ако някой се чувства руснак, а пък пише на български, спешно трябва да емигрира в Съветска Русия. Имат нужда от национални предатели, ще ви се зарадват, ще има и парички. Емигрирайте, не пишете!

320

ОНЗИ

преди 1 седмица

Абе ОНЗИ кирето е една американска лиготия която докара България до фалит - ами оше малко време и ще видим дали е така !?!?!? Но НОВ ГЛАВЕН ПРОКУРОР И ПЪЛНО РАЗСЛЕДВАНЕ - иначе без АЕЦ Козлудуй и вземете си европейската демокрация и вървете май ..... си !!!!