Снимка: архив, БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски поиска от Запада да приеме нов пакет санкции срещу Москва след обявяването на допълнително съкращаване на руските газови доставки за Европа, предаде ДПА.

Още по темата
В редовното си видеообръщение снощи Зеленски заяви, че за всички вече е ясно, че Русия упражнява натиск върху Европа и използва държавния енергиен гигант "Газпром", за да направи тази зима "най-тежката" за европейските страни.

Той осъди "поредното предизвикано повишение на цените на газа", насочено срещу европейците. "За всички е ясно, че това е целенасочен ценови терор от страна на Русия срещу Европа", заяви Зеленски и призова "на терора да се отговори със санкции", отбелязва Франс прес.

Москва умишлено поддържа покачването на цените на газа до еквивалента на над 2000 евро за 1000 куб. м на борсата, каза украинският президент.

Зеленски подчерта също, че е необходимо руската общественост да научи за човешката цена на войната. Макар че от началото на войната са загинали близо 40 000 руски войници, руското общество като цяло не е запознато с тези числа, каза той.
/БТА/
 

Коментари Напиши коментар

57

Анонимен

преди 2 месеца

убиецът пак се появи ще отговори пред републиките за смърта на 1200 деца заедно с порошенко

56

Сиромах

преди 2 месеца

Тоя да вземе да изпрати жена си при чеченците да уреди нещата по военните действия!Може пък да свърши работата!

55

Анонимен

преди 2 месеца

Именно той беше първия които призова европа да купува по малко газ от Русия.Сега го е яд , че и Путин е съгласен с него и дава по малко газ.Както казват старите хора , внимавай какво си пожелаваш защото може да се сбъдне.