Снимка: БГНЕС/EPA

Отговорът на Русия след решението на България за отпращане на руски дипломати, може да бъде приложено за целия ЕС.

Още по темата
Това обяви говорителят на руското външно министерство Мария Захарова, съобщи ТАСС.

Дипломатът обяви, че решението на българското правителство надхвърля дипломатическата практика. Призова българските представители да мислят за принципа за реципрочност, който е в основата на дипломацията.

"ЕС трябва да разбере, че подкрепа за подобни действия спрямо нашата страна на отделни държави поставя отговорността върху цялата група. Това важи и за нашия отговор", обяви Захарова.

Тя повтори, че българското решение е неоснователно. То беше подкрепено от ЕС.

Редица европейски държави отпратиха руски дипломати. Руското правителство отхвърли подобни действия. От там настояват, че трябва да се търси диалог.

Коментари Напиши коментар

98

До Анонимен 95 --- Откъде да ги намерят тези "правилни политици", когато знаете от историята, че България трябва да бъде управлявана винаги отвън, поради дефицит на можещи личности в политиката.

97

Рашистите да си духат борша и да спрат да се правят на много важни, защото Дамоклевия меч на глада и разрухата виси със страшна сила над главите им, вкл. и над главата на ботоксния дребосък.

96

Анонимен

преди 1 месец

Точно, руснаците ще удрят по центровете за вземане на решения, България няма думата, тя е опитно поле, и те го разбират, за щастие , иначе управниците ни в личен план ще си понесат последствията, това е вън от съмнение.