Снимка: БГНЕС

Европейският съюз и НАТО сформират коалиция за борба с Русия, заяви руският външен министър Сергей Лавров.

"Когато започва Втората световна война, Германия събра под знамената си значителна част, ако не и по-голямата, от европейските държави за война срещу Съветския съюз. Сега е същото – ЕС и НАТО събират точно такава съвременна коалиция за борба, а с голяма вероятност и за война с Русия. Ще наблюдаваме всичко това много внимателно", каза той, цитиран от БГНЕС.

Още по темата

Според министъра, политическата линия на Европейския съюз потвърждава нежеланието му да се стреми към създаването на единно пространство от Атлантическия до Тихия океан и да изпълни споразумението с Русия за развитие на общото пространство в хуманитарната област, както и в областите икономика и сигурност, подчерта руският външен министър.

"Европейският съюз доказва, че не иска никакви обединителни тенденции в Европа, че не изпълнява и няма намерение да изпълни съществуващите договорености между Русия и държавите от ЕС относно развитието на общите територии в областта на икономиката, в хуманитарната област и вътрешната сигурност. И не иска да изпълнява тези задачи, които бяха формулирани в съответствие с високите цели за създаване на общо пространство от Атлантическия до Тихия океан. Всичко е зад гърба ни, всичко е в миналото", заяви той.

Коментари Напиши коментар

282

Анонимен

преди 1 месец

Тогава защо господин Лавров не си прибере дъщерята от лошата НАТО-вска държава в която живее. И защо не е завършила някой пристижен Руски университет, а Щатски такъв ? Или не ме гледайте какви ги върша ,а какво говоря - пълни патраноици и лицемери са всички руснаци (поне тези свързани с управлението,другите са по близо до битието на страна от третия свят) .

281

до сопол

преди 1 месец

Няма по-голям русофоб от Владимир Владимирович Путин! Този, който се смята за Петър Първи, самият той също бил най-големият русофоб навремето! Руснаците с право го мразят!

280

руский корабль пошол

преди 1 месец

на.....ха хах ах.Тия руски окупатори да не очакват с хляб и сол и газ гол да си посрещат..ха.ха