Снимка: БГНЕС

Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова коментира думите на бившия вече български премиер Кирил Петков, който обвини за вота на недоверие и оставката си наред с други политици и руския посланик в София Елеонора Митрофанова, съобщават руски медии.

Пред журналисти на контролираната от Кремъл "РИА Новости" Захарова заяви, че списъкът с "виновните" е непълен, остава в него Петков да включи и въображаеми герои, предава Actualno.

„В списъка липсват Батман и Жената котка“, каза Захарова пред агенцията. И допълни: „Мисля, че човекът е уморен, говори несвързано“.

Още по темата
Веднага след гласувания вот на недоверие снощи, 22 юни, българският премиер в оставка Кирил Петков излезе пред хилядното множество, събрано се в подкрепа на правителството на площада пред Народното събрание, и заяви: 'Един човек на тъмно, една мутра от Банкя, един от сараите и Митрофанова свалиха правителството''.

Вотът на недоверие бе подкрепен от 123 депутати от оформилото се в последния месец ново опозиционно мнозинство от ГЕРБ, ДПС, "Възраждане" и "Има такъв народ".

"Беше чест да водя правителство, което бе свалено от Пеевски, Борисов, Трифонов и Митрофанова", каза още Кирил Петков след вота.

Руските медии днес изброяват, че сред посочените от бившия вече премиер политици, имащи вина за провала на това правителство, са бизнесменът и бивш депутат Делян Пеевски, Бойко Борисов, който оглавява партия ГЕРБ, и Слави Трифонов, чиято партия напусна коалицията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase