Снимка: БГНЕС

В Кремъл е пълно с привърженици на различни окултни практики. Путин от своя страна неистово се бои от смъртта и е обсебен от мисълта, че може да умре в резултат на някакви действия на враждебно настроени шамани. В тази атмосфера и под благосклонния поглед дори на Федералната служба за безопасност на Русия много от приближените му, сред които дори военният министър Сергей Шойгу, заработват одобрението му и хонорарите си като се стремят да удовлетворят мечтата на Путин да живее вечно. Интересна информация по този въпрос предоставиха в предаването „Фейгин Live“ на руския активист по правата на човека Марк Фейгин двама негови гости - руският политолог и публицист Валерий Соловей и философът и специалист по окултизма Андрей Космач, предаде Actualno.com.

Според двамата анализатори това е модна практика в Кремъл, която продължава с години. Руският елит действително вярва в силата на шаманските ритуали и редовно прибягва до тяхната помощ. В предаването бе припомнен неотдавнашният нашумял случай, който бе тема във всички руски медии – милиардерът Александър Суботин, топ мениджър на „Лукойл“, почина на 8 май 2022 г. на 43-годишна възраст при загадъчни обстоятелства след проведен шамански обред. Суботин често посещавал известния в Русия шаман Магуа Флорес като го търсел по различни поводи и се подлагал на разнообразни процедури – от лечение с отровна жаба до призоваване на духове. При последното му посещение шаманът използвал метод на накапване на отрова от специален вид жаба в разрез в тялото, което според окултиста трябвало да предизвика пречистване. Според представители на традиционната медицина обаче подобни методи за „лечение“ са просто чудовищни.

Не е изненадващо, че Суботин се почувствал зле, но шаманът не повикал „Бърза помощ“, а вместо това му дал от препарата „Корвалол“ (произвеждано в Русия успокоително на основата на фенобарбитал – бел.ред.) и го изпратил да се наспи в едно от помещенията. Там Суботин починал, а шаманът твърдял по-късно пред полицията, че бизнесменът му откраднал таблетките с „Корвалол“ и ги изпил заедно с шише одеколон.
В Русия бушува истинска епидемия от псевдомистицизъм, според коментаторите. През последните години всички важни решения – започвайки от пенсионната реформа до обявяването на специалната военна операция в Украйна – се вземат след консултация с шамани.

Неслучайно анализаторите дават за пример и бившия губернатор на Белгородска област Евгений Савченко, който наскоро издаде наистина скандална книга. В нея Савченко съвсем сериозно описва как нощно време лети до планетата Нибиру и споделя „пророчествата“, които му е предал самият Бог. Тоест един високопоставен руски чиновник, който в продължение на 27 години управлява тази руска област (своеобразен рекорд, защото е поставен на този пост още от Борис Елцин и шест пъти е преизбиран) и който към днешна дата продължава да е част от руския елит, тъй като е член на Съвета на Руската федерация, твърди на всеослушание и напълно сериозно, че посещава извънземна планета и му говорят свише.

Но да се върнем на Путин. В тази среда на ширещ се мистицизъм от най-лош тип руският президент се бои, че смъртта му може да бъде предизвикана с помощта на някакъв ритуал. Известен е, например, случаят с якутския шаман Гобишев, когото Путин по всякакъв начин се опитва да неутрализира, тъй като смята, че е враждебно настроен към него.

По думите на двамата анализатори страховете на Путин се подхранват с удоволствие от приближените му. Министърът на отбраната Сергей Шойгу е един от тези, които съпровождат руския президент в тайгата по време на всевъзможни шамански обреди, в които Путин лично участва, убеден, че те му носят сила.
Добре известно е и че Путин е пристрастен към вземането на вани, в които се добавя специален екстракт и кръв от елените марал, която, както сме писали, се извлича чрез особено болезнена за животните манипулация.

По-рано политическият анализатор и публицист Валерий Соловей вече бе отбелязвал, че Путин е взел решение да нахлуе в Украйна не на последно място и след специално допитване и обред с шаманите. Също така и небезизвестният случай от август 2020 г., когато Виктор Медведчук, известен като кумът на Путин, довежда при руския президент шаман чак от Амазония. Въпросното лице обявява, че плановете относно Украйна ще бъдат успешни, а следващ украински президент ще бъде именно Медведчук. Впрочем на последното Путин не повярвал.

Всъщност интересът на Путин към мистичното се заражда още през 2003 г., когато се запознава с човек, който наистина умеел да предсказва бъдещето, разказва Соловей. В следващите четири години руският държавен глава имал късмета да общува отблизо с него и се допитвал до съветите му всяка седмица. Контактът му с този човек го убедил, че действително има хора, които могат да провиждат в бъдещето и след смъртта на въпросния човек започнал да търси негов заместник. Уви, такива хора са наистина голяма рядкост, добавя публицистът.

Коментари Напиши коментар

301

Роза

преди 1 месец

Ето още една прилика на Путин с Хитлер.Германският фюрер също е имал склонност към мистицизъм.Но през 1943г. личният ясновидец на Хитлер-евреина Ханунсен-са го застреляли на улицата,тъй като прекалено много е навлязъл в тайните на тогаващните нацистки големци.Интересно-уж ясновидец,а пък не е могъл да предвиди собствената си смърт?!И тези медиуми,които сега се въртят около Путин,ако нещо объркат предсказанията,дали и на тях няма да им се случи "нещо"?!

300

Хахахаха

преди 1 месец

Добре че не вярва в прераждането, че тогава щеше да ни очаква "безкраен празник".

299

Анонимен

преди 1 месец

ТОВА Е САТАНИЗЪМ. ЕЗИЧЕСТВОТО Е ПОД РЪКОВОДСТВОТО НА ДЯВОЛА. ЗАТОВА И ВОДИ ДО НЕЩАСТИЯ. СРАМ ЗА РУСИЯ.