Снимка: БГНЕС

Чеченският лидер Рамзан Кадиров заяви, че руските въоръжени сили са влезли в Лисичанск и почти са влезли в Северодонецк.

"В Луганск и Донецк се провеждат много добри спецакции, там участват много добре обучени най-добри бойци на Министерството на отбраната, Росгвардия и милицията. Това е начинът, по който трябва да бъде", каза той във видеосъобщение в канала си в Telegram, предаде "Риа Новости".
 
Според него украинските бойци търпят загуби и изпадат в паника. Кадиров също така добави, че "ако човек греши или държавата греши, това винаги е така".
 
От 24 февруари Русия провежда "специална военна операция за денацификация и демилитаризация" на Украйна. Владимир Путин описа целта на инициативата като "защита на хората, които са подложени на геноцид от страна на киевския режим в продължение на осем години".
 
Министерството на отбраната на Русия заяви, че въоръжените сили вече са изпълнили основните задачи на първия етап, като са намалили значително бойния потенциал на Украйна. Министерството определи освобождаването на Донбас като основна цел.

Коментари Напиши коментар

160

Анонимен

преди 1 месец

Тоя е станал такъв дебелак, че дори и не може да клекне, а да не говорил да се бие.

159

Анонимен

преди 1 месец

Атака Кадиров!

158

Анонимен

преди 1 месец

България се дели на две на Българи и евроатлантици. Истинските Българи са с Русия