Снимка: БГНЕС

Специалисти обясниха, че е обществена тайна, че България снабдява с оръжия Украйна индиректно. Според бившият председател на БСП Михаил Миков, този процес ще продължи, но едва ли ще се стигне до излизане на БСП от коалицията.

Още по темата

"БСП, ако се готви да напуска коалиция, то ще да е много тайно. Вероятно ще се намерят думи, с които да се обоснове продължаващото им участие в коалицията. Много вероятно е правителството да обоснове помощта за Украйна като военна-техническа такава. Мотивът за оставането на БСП ще бъде, че България като страна не снабдява Украйна", обясни той пред Нова тв.

Миков е категоричен, че въоръжаването на Украйна означава продължаване на войната и нейното ожесточаване.

По отношение на решение на Русия за плащане в рубли на руския газ той обясни, че смяната на една енергийна зависимост с друга е в интерес на българските граждани, единствено, ако това се случва на по-ниска цена.

"Очевидно Русия предприе тези  действия, за да не й бъдат запорирани парите и фактически, да не й се краде газът. България е енергозависима страна. Дали ще е зависима от Русия, от Катар или САЩ, няма значение. Значение има, единствено, ако се случва на по-ниски цени". допълни той.

Той е категоричен, че няма как да бъдат наложени санкции на Русия и тя да дава газ без пари.
"Дружбата свърши преди 30 години, сиренето струва пари", каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase