Снимка: БГНЕС

Журналисти от украинската служба на Радио Свобода съобщиха, че са потвърдили един смъртен случай при потъването на руския военен кораб "Москва", въпреки че руските власти не съобщават за жертви.

Те забелязват, че новината за смъртта на 41-годишния мичман Иван Вахрушев е публикувана от съпругата му в руския сайт за социални медии Odnoklassniki (Съученици).

"Нашият герой!!! Той загина, изпълнявайки дълга си. Той се бори до последния си дъх за живота на кораба. Ние сме облени в сълзи и в траур. Ти винаги ще бъдеш герой в сърцата ни", пише тя в сайта .

Варвара Вахрушева казва пред журналисти, че съпругът й е загинал в резултат на потъването. Тя е била информирана за смъртта му на 14 април, като добавя, че тялото му е намерено, но обстоятелствата около смъртта му не са разкрити.

Вахрушева твърди, че други 27 членове на екипажа са изчезнали, но няма официално потвърждение за това.

В събота руското министерство на отбраната публикува видеозапис от парад в Севастопол на моряци от потъналия кораб, което е първото доказателство за оцеляването на моряците от кораба.

Те бяха посрещнати от главнокомандващия ВМС адмирал Николай Евменов.

Министерството съобщи късно в четвъртък, че "Москва" е потънал в бурно море след пожар, причинен от избухнали боеприпаси. Украйна заяви, че е потопила кораба с две ракети "Нептун".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase