Снимка: БГНЕС

Франс прес посочва, че не може да потвърди информацията, че става дума за обстрел от украинските сили, както твърди руският представител.

Според агенция ТАСС и агенция Интерфакс ранени са били седем души в Климово, като двама от тях са в тежко състояние. Сред ранените имало и дете.

Климово се намира на десетина километра от украинската граница и има 13 000 жители.

Още по темата
По-рано днес  Федералната служба за сигурност на Русия съобщи, че граничният контролно-пропускателен пункт "Новие Юрковичи", разположен също в Брянска област на границата с Украйна е бил обект на минометен обстрел от територията на Украйна. Повредени са били два автомобила на бежанци, но няма пострадали хора, съобщи днес службата за охрана на границата към Федералната служба за сигурност (ФСС) на Русия, цитирана от ТАСС.

Русия съобщи за поредица атаки в гранични райони от украинските сили през последните седмици, включително удар срещу склад за гориво в град Белгород по-рано този месец, припомнят Франс прес и ТАСС.

Руското министерство на отбраната каза вчера, че ако "саботажите и атаките" от страна на украинските сили продължат, това може да доведе до удари срещу Киев. "Ако подобни инциденти продължат, тогава отговорът на руските въоръжени сили ще бъде атаки срещу центрове, в които се вземат решения, включително Киев, което досега руската армия се въздържаше да прави", посочи ведомството, предаде БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase