Снимка: БГНЕС

Българската армия има нужда от ново въоръжение и техниката. Затова и проектът за самолетите е изключително важен, смята зам. министърът на отбраната Йордан Божилов.

Според него, за да бъде модерна и на нивото на съюзниците си, трябва страната да придобива техника и за сухопътните войски, и за военноморските сили. "Гледаме да има баланс в придобиването", обясни пред Нова тв Божилов.

Още по темата

"За нас като министерство първостепенна задача е малко по малко всичката техника, която е на ръба на физическите и моралните си възможности да бъде заменена. Кога ще се случи е въпрос на средства и на добра организация", коментира той.

По думите му България разчита за своята отбрана на платформи от 60-70 години. "Най-модерните ни са купувани в края на 80-те. Нашата задача е да модернизираме армията, за да е адекватна на настоящата ситуация", допълни зам.-министърът.

Божилов обясни, че състоянието на пострадалите военни се подобрява. За инцидента се води следствие и всички материали по делото са предадени на прокуратурата. "Причините могат да бъдат технически, човешка грешка или всякакви други", добави той.

Зам.-министърът уточни, че Министерството на отбраната оказва съдействие на "Гранична полиция" заради засиления миграционен поток. "За съжаление, с тази техника, с която разполагаме, се превозват не само бежанци. С нея се превозват и български военнослужещи. Последната транспортна техника е закупувана преди около 15 години", уточни Божилов.

Коментари Напиши коментар

66

Анонимен

преди 5 месеца

До Анонимен Предателство е петима бивши министри на отбраната да настояват България, която те оставиха без 80-хилядна армия, нарязаха ракетите с близък и далечен обхват на действие, да даде и това, което няма! Идете в Самоков и питайте жителите му каква база на ПВО имаха близо до града и как тя държеше в страх цяла Гърция и част от Турция!Ние бяхме на 1-о място на Балканския п-в и ЮИ Европа по брой ракети.Идете на Бакаджика и Сакар и питайте хората за секретните обекти и нощните стрелби с ракети

65

Анонимен

преди 5 месеца

Всички бивши командири на разните родове войски са държавни предатели!ТОВА,ЧЕ СА НЕКАДЪРНИЦИ И СЛУЖБОГОНЦИ Е ЯСНО!РАБТАТА КОЯТО СА СВЪРШИЛИ Е С ОЦЕНКА О!СЕГА ХОДЯТ КАТО ПАУНИ И ГОВОРЯТ КАТО ПАПАГАЛИ БЕЗ СРАМ ОТ БЕЗПОЛЕЗНИТЕ СИ КАРИЕРИ !ПРЕДАТЕЛСТВО Е ДА СЪСИПЕШ АРМИЯТА!ТОВА УСТРОЙВАШЕ МОСКВА!

64

Преди 30тина години

преди 5 месеца

държавата практически се издържаше от съществуващия тогава ВПК..Благодарение на усилията на евроатлантическите ни партньори сега сме в девета глуха