Снимка: архив, БГНЕС

Американският президент Джо Байдън подписа указ, с който се забраняват новите инвестиции в Русия на американски граждани независимо от тяхното местожителство, съобщи Ройтерс.

Новите санкции са приети в отговор на "големите военни престъпления", както ги определи Байдън, извършени от руските сили в Украйна.

Още по темата
Санкциите засягат руската "Сбербанк", която държи една трета от руските банкови активи, и "Алфабанк", четвъртата по големина финансова институция в Русия, казаха американски официални представители. Енергийните трансакции обаче са изключени от мерките.

Ограничения са наложени още на двете дъщери на руския президент Владимир Путин, съпругата и дъщерята на руския външен министър Сергей Лавров и на високопоставени членове на руския съвет за сигурност.

В обхвата на санкциите влизат бившият руски президент и премиер и близък съюзник на Путин Дмитрий Медведев, настоящият премиер Михаил Мишустин и министърът на правосъдието Константин Чуйченко.
/БТА/

 

Коментари Напиши коментар

39

Анонимен

преди 5 месеца

ми нема си друга работа пръдльото

38

Бай Гроздан

преди 5 месеца

Който не прави любов мисли за войни,санкции и ракия.

37

БАЙДЪН Е СУПЕР

преди 5 месеца

ИСКАМЕ ОЩЕ ЕНЕРГИЙНИ САНКЦИИ ЗА РУСИЯ!....ГОТОВИ СМЕ НА ВСИЧКО ----САМО ДА СЕ ОЗАПТИ РУСКИЯ АГРЕСОР И УБИЕЦ НА МИРНИ ХОРА И ДЕЦА!...СМЪРТ ЗА ПУТИН!