Снимка: БГНЕС

Предполагаемото отравяне на руския милиардер Роман Абрамович по време на мирните преговори по-рано този месец няма нищо общо с реалността, казва Кремъл, според агенция Ройтерс.

Москва кава, че историята е част от "информационна война".

"Това е част от информационната кампания, част от информационния саботаж, това е част от информационната война", каза говорителят на Кремъл Дмитрий Песков на брифинг за медиите, съобщи държавната медийна агенция "Риа Новости".

"Тези съобщения със сигурност не са верни", добави той.

Песков каза още, че Абрамович не е бил официален член на руската делегация, но е участвал в осигуряването на "определени контакти" между Москва и Киев, предаде агенцията.

Усилията на Абрамович са одобрени и от двете страни, каза Песков.

 

 

Коментари Напиши коментар

14

###

преди 11 месеца

И за какво им е на Кремъл да теовят Абрамович? Той е в банка Сибирск и от тм в Русия влизат милиарди. То така е и със санкциите които им ги наложиха. Все едно е някой да ти спрат заплата в Англия когато имаш още 20 заплати от други места. Много са ми умни всички. Ако някой ще го трови то това ще е американската агенция.

13

Анонимен

преди 11 месеца

Отровил го е русия рошав Борис нали уж му взел парсата

12

Анонимен

преди 11 месеца

Бил в мехури. Люпела му се кожата. Отишъл в точно в Турция да се лекува. А сега на снимките от преговорите свеж като репичка. Плитки лъжи и всички се връзват. Тези дето безпричинно осакатяват руски военопренници ще им се размине ли правосъдието, както на Надежда Савченко? За убийството на журналисти нея я направиха "Герой на Украйна". Тези от Хага слепи и глухи! Покрили двама на улица в Ирпен. "Руснаците убили семейство с малко дете". Само дето куфара стоеше изправен и непокътнат до единия"труп!