Снимка: БГНЕС

Никой не е поел отговорност за предполагаемото отравяне на милиардера Роман Абрамович. Предполага се, че дозата на препарата, с която е бил направен опитът за убийство, е била достатъчна само за отправяне на предупреждение, пише ВВС.

Говорителят на Роман Абрамович потвърди за съмненията, че руският олигарх е бил отровен по-рано този месец, след като се е срещнал, за да обсъди мирните преговори с украинските преговарящи. Те не потвърдиха кой друг е бил мишена или какъв е източникът на атаката.

Още по темата

Твърди се, че бившият собственик на Челси Роман Абрамович и двама украински мирни преговарящи са имали симптоми на отравяне след среща в Киев. По-късно същата вечер трима от тях, според разследващия уебсайт Bellingcat, са имали симптоми на отравяне с нервнопаралитичен агент.

Симптомите са се изразявали във възпаления по кожата, раздразнени очи и силна болка зад очите. Неразположенията на тримата мъже са продължили цяла нощ. Никой от тях не е ял нищо освен шоколад и вода.

Според специалисти по химически оръжия отравянето е съвсем умишлено.

"Изглежда някой е искал да изпрати предупреждение до участващите в мирните преговори. Това не беше смъртоносна доза, беше предупреждение", казват експерти пред британската медия./БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase