Снимка: Bloomberg L.P.

Руски технологични предприемачи ще пуснат приложение за споделяне на снимки, насочено към вътрешния пазар. По този начин те ще се опитат да запълнят празнината, оставена от Instagram, която властите блокираха тази седмица, предава Ройтерс.

Новата услуга, известна като "Росграм", ще стане активна на 28 март и ще има допълнителни функции, включително такава за кампании за набиране на пари и платен достъп до част от съдържанието, разкрива уебсайтът на услугата.

"Партньорът ми Кирил Филимонов и нашата група от разработчици вече бяха готови за този обрат на събитията и решиха да не пропускат възможността да създадат руски аналог на популярна социална мрежа, любима на нашите сънародници", коментира във "ВКонтакте" Александър Забов, директор връзки с обществеността на компанията.

Руският държавен комуникационен регулатор Роскомнадзор в понеделник блокира достъпа до Instagram, след като компанията майка Meta Platforms миналата седмица заяви, че ще позволи на потребителите на социалната мрежа в Украйна да публикуват послания като: "смърт на руските нашественици".

Вижте още по темата в Investor.bg

Коментари Напиши коментар

45

...

преди 8 месеца

Стограм-ка да го беха кръстили :D

44

...

преди 8 месеца

да връщат радиоточката направо

43

Анонимен

преди 8 месеца

Комграм да го кръстят - да си шерват петолъчки и снимки на мумията, дето още я държат...