Снимка: БГНЕС

Русия няма да нахлуе в Украйна, заяви генералният секретар на ООН Антониу Гутериш.

По най-актуалния въпрос дали Русия, която е струпала 100 000 войници на границата с Украйна, ще нападне бившата съветска република, Гутериш коментира: "Не мисля, че Русия ще нахлуе в Украйна, надявам се, че съм прав."

Още по темата

Какво го кара да поддържа това мнение? "Защото не вярвам във военно решение на съществуващите проблеми и смятам, че най-рационалният начин за разрешаване на тези проблеми е чрез дипломация и чрез участие в сериозен диалог", посочи Гутериш, като подчерта, че едно нахлуване би имало "ужасни последици".

Генералният секретар заяви, че ООН е в контакт с висши служители в Русия, въпреки че не е пряко ангажирана с кризата в Украйна. /БГНЕС

Коментари Напиши коментар

54

Анонимен

преди 1 година

До Наблюдател........Ти защо не идеш да наблюдаваш как комшията ти "забавлява" жена ти, докато ти дрищиш гглупости, смръъдлийьо!

53

Анонимен

преди 1 година

Правителствата на Донецката и на Луганската народни републики, нищо, че не са признати, спешно да поканят наблюдатели от ЕС и ООН. Не от САЩ и UK - те участват в конфликта! Да видим Киев дали ще удари! При провокации или нещо по-сериозно, Русия ще завърши войната за 8 минути - високоточни удари по щабове, командни и информационни пунктове, складове на техника, муниции и ГСМ! Укропчетата ще си седят в блиндажите и окопите живички и здравички! Ефективно, бързо и хуманно!

52

Наблюдател

преди 1 година

Гутериш , теб кой те има за човек бе, смръдльо ?