Снимка: БГНЕС

Русия и САЩ се разбраха следващата седмица Вашингтон да представи писмени отговори на руските предложения за гаранции за сигурността.

Още по темата
Това заяви днес на пресконференция след срещата си с американския държавен секретар Антъни Блинкън руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от ТАСС.

"Днес обсъждахме Украйна. Нашите американски колеги опитаха отново да акцентират върху проблемите на границата между Русия и Украйна, опитаха се да обвържат всичко друго с необходимостта от така наречената деескалация. Това вече се превърна в заклинание. Ще подчертая отново обаче, че в крайна сметка се разбрахме, че следващата седмица ще ни бъдат представени писмени отговори на нашите предложения", каза министърът.

Лавров каза, че диалогът ще продължи и изрази надежда, че страстите около Украйна ще се охладят. Той отново повтори, че Русия не е заплаха за съседката си.

/БТА/

 

Коментари Напиши коментар

75

СЕКРЕТЕН

преди 3 месеца

Днес САЩ поискаха от Русия да запази в тайна писмения им отговор и да не го публикува. Надявам се Русия да не се съгласи. Това ще им коства същото, каквото им костваше липсата на писмено споразумение между Горбачов и Рейгън.

74

Анонимен

преди 3 месеца

Писменият отговор е даден. Добавят се още две точки към досегашните санкции. САЩ дават на Украйна неограничен лендлиз за закупуване и наемане на американско оръжие и записване на РФ в списъка на държавите спонсори на тероризма до Иран и КНДР.

73

Анонимен

преди 3 месеца

Чакал мероприятия... Ти дори няма да разбереш като ти дойде ракета