Снимка: архив, БГНЕС

Не трябва да се позволява на Русия да разделя Европа на сфери на влияние, заяви председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Още по темата

Ако има ескалация в Украйна, ЕС е готов да отговори "с масивни икономически и финансови санкции", подчерта тя в речта си на събитие на Световния икономически форум.

"Надяваме се атака да не се случи, но ако се случи, ние сме подготвени", каза Фон дер Лайен и добави, че политиката на Кремъл е "опасна".

Фон дер Лайен също така посочи, че през 2022 г. е необходимо доверие повече от всякога, тъй като може да "измести" мисленето на страните от конфликт "към сътрудничество".

В изказването си за Световния икономически форум шефът на ЕК определи доверието като "най-скъпата валута" в момента.

"Доверието между страните може да наклони баланса в международните отношения“, заключи Фон дер Лайен, цитирана от БНР.

 

Коментари Напиши коментар

163

Щирлиц

преди 4 месеца

Като санкции срещу руската агресия,ще спрат северен поток 1 и 2.Ще се топлят,като въртят пП.ед.алите на ветрогенераторите,ха-ха.

162

115

преди 4 месеца

Какви санкции сестро, като ако ви спрат Руснаците газта, приключих те с индустрията.

161

Анонимен

преди 4 месеца

ДЯДО ЙОЦО УПОРИТО СЕ ВЗИРАШЕ СЪС СЛЕПИТЕ СИ ОЧИ В СВЕТЛОТО ЕВРОПЕЙСКО БЪДЕЩЕ И ИЗВЕДНЪЖ ПРОЗРЯ ОЗАРЕНИЕТО "АМИ ТО ТАКА СИ БЕШЕ ПРИ НАПОЛЕОНА, ХАДЖИ ГЕНЧО И ДЕДО ЛИБЕН, ЧЪРЧА И ХИТЛЕР, ТАКА СИ Е И СЕГА ПРЕЗ ВТОРОТО ХИЛЯДОЛЕТИЕ. АЛЧНИТЕ ХИЕНИ ИСКАТ ДА РЪФАТ БОГАТСТВАТА И РЕСУРСИТЕ НА РУСИЯ. А СВЕТЛОТО ЕВРОПЕЙСКО БЪДЕЩЕ НА БЪЛГАРИЯ ПАК ЩЕ СЕ ОТЛОЖИ ЗА ДРУГОТО ХИЛЯДОЛЕТИЕ..."