Снимка: Pixabay

Прекаленото затопляне на тялото в студеното време увеличава риска от образуването на тромбоза. Това заяви хирургът и кардиолог Владимир Хорошев в интервю за "Вечерняя Москва", цитиран от БГНЕС.

"Ако температурата е три-четири градуса, а човек е увит с множество шалове и облечен с три пуловера - той провокира образуването на тромбози", обяснява Хорошев.
 
"Първият и най-важен сигнал на тромбозата е болката, която се усеща в зависимост от мястото, където е възникнал съсирекът", подчертава лекарят.
 
Хорошев уточнява, че на мястото на тромбозата се усеща внезапен и необичаен студ в крайника. Той също така съветва да се обърнете към лекар още при появата на първите симптоми.

Коментари Напиши коментар

29

така е

преди 10 месеца

особенно ако си ваксиниран с астра, другите само възпаляват сърдечния мускул

28

Анонимен

преди 10 месеца

ТОВА СА СТРАНИЧНИТЕ ЕФЕКТИ ОТ ВАКС ПРЕПАРАТА

27

Анонимен

преди 10 месеца

До бг - 26. Това след топъл душ илзиане на студено се нарича температурен шок. Когато изпаднеш в такъв кръвоносните съдове рязко се свиват, за да предпазят жизненоважните органи като им осигурят топла кръв. Сърдечната дейност се ускорява рязко за да може сърцето да изпомпва кръв през стеснените кръвоносни съдове и при хора с увредена сърдечно съдова система се стига до инфаркти или инсулти заради рязкото повишение на сърдечната активност. Няма общо с тромби и котлен камък!