Снимка: архив, БГНЕС

Руският президент Владимир Путин няма да получи гаранциите, които поиска от НАТО да не се разширява до границите на Русия, смята професор Герхард Мангот.

Още по темата

За БНР политологът от университета в Инсбрук, който е сред най-уважаваните анализатори на руската политика, обясни какъв би могъл да е изходът от нарасналото напрежение между Москва и НАТО.

„Според мен трябва да вървим към баланс на интересите. НАТО държи да следва политиката си на отворени врати. И не вярвам, че ще се съгласи публично да даде исканите от Москва гаранции. Това би се равнявало на унижение. Въпреки това смятам, че трябва да се направи опит за сближаване на позициите. А и да не забравяме, че НАТО в момента така или иначе не иска да приема нови страни-членки, които граничат с Русия“, каза експертът.
 

Коментари Напиши коментар

94

Анонимен

преди 1 месец

Генералите от НАТО да не са луди да допуснат отново грешката на британския премиер Невил Чембърлейн, който подписа споразумението с Хитлер да позволят на Третия Райх да прави каквото си поиска с Чехословакия!Но пасаран, камарадос! Няма да мине номерът втори път!

93

Щерев

преди 1 месец

От как Путин вероломно нападна Украйна и окупира Крим ,всички съседи на руската империя искат защита от НАТО и да са маст от тази хуманна организация.

92

Анонимен

преди 1 месец

САЩ открай време са в необявена война с Русия. В Азия успяха доста да се сдъвчат с Китай. Би следвало добре да помислят мир и хората да са живи или война и много милиони. хора да ги няма. Северна Америка е голяма и им стига. Да развиват демокрацията по американски там.