Снимка: архив, БГНЕС

Русия обяви днес, че е започнала редовни зимни военни учения в своя Южен военен окръг, който граничи отчасти с Украйна, предаде Ройтерс.

Още по темата

Според съобщението на руското Министерство на отбраната около 10 000 войници са предислоцирани в района на маневрите, които ще обхванат също анексирания Крим и територии край отцепилите се "народни републики" в Източна Украйна.

Зимните учения с участието на моторизирани пехотни части ще се състоят на над 30 полигона в най-малко шест различни области, казаха още от министерството.

Представители на САЩ, НАТО и Украйна от седмици бият тревога за евентуална нова атака на Русия срещу Украйна, като се позовават на необичайното движение на руски войски край украинската граница. Москва отхвърля тези твърдения и заявява, че има правото да мести войските си на своя територия, както желае.
/БТА/

 

Коментари Напиши коментар

95

Говорит Москва

преди 1 месец

Направо да тестват ракетите върху фашагите в украйна, полша, румъния, прибалтика, а може и германистан

94

Анонимен

преди 1 месец

НОВА ОПОРКА ПО РУСКИТЕ ТВ- УКРАЙНА НЕ СЕ НУЖДАЕ ОТ ДОНБАС И КРИМ И ЗА ТОВА ГИ ПУСНА ДА ГИ ОВЛАДЕЕМ.

93

Боби

преди 1 месец

До Krom Официално Сталин е разстрелял 115000 (1924-1953) след съд и присъда, През Гулаг са минали грубо 3 милиона човека като смъртноста е била около 5% на годишна база а през войната до 15% - а Гулаг реално е изградил основните магистрални водни и ЖП пътища на СССР. По времето на Гладът 1933 и след войната 1947 също има жертви но не са толков колкото в медиите пишат(1947 САЩ спират доставката на храни по ленд лиз за СССР заради ядрената бомба = глад)