Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин предупреди, че Русия ще бъде принудена да действа, ако НАТО пресече "червените линии" по кризата с Украйна. Руският президент заяви, че Москва ще разглежда разполагането на определени нападателни ракетни съоръжения на украинска територия като натискане на спусъка.

В речта си на инвестиционния форум в Москва Путин изрази надежда, че здравият разум ще надделее от всички страни, но иска НАТО да е наясно с притесненията на Русия за собствената ѝ сигурност, свързани с Украйна, съобщава „А Нюз“.

"Ако на територията на Украйна се появят някакви нападателни системи, времето за полет до Москва ще бъде 7-10 минути, а в случай на разполагане на хиперзвуково оръжие - пет минути. Само си представете", каза Путин и продължи:

"Какво ще правим при такъв сценарий? Тогава ще трябва да направим нещо подобно по посока на тези, които ни заплашват по този начин. И можем да направим това още сега."

Путин заяви, че Русия съвсем скоро успешно е тествала нова хиперзвукова ракета с морско базиране, която ще бъде въведена в експлоатация в началото на новата година. Той каза, че тя има време за полет до Украйна от 5 минути при скорост девет пъти по-висока от скоростта на звука. Създаването на такива заплахи в Украйна поставя червени линии за нас. Но се надявам да не се стигне дотам. Надявам се, че ще надделее здравия разум, а също и отговорността както за нашите страни, така и за световната общност", каза Путин.

По-рано днес Съединените щати и Великобритания предупредиха Русия за всяка нова военна агресия срещу Украйна. Това се случи преди срещата на НАТО за обсъждането на въпроса за разполагането на войски от Русия в близост до южната ѝ съседка.

Русия отхвърли предположенията, че е готова да започне нападение срещу Украйна, като заяви, че това е с цел всяване на страх и заяви, че придвижването на войските ѝ има чисто отбранителен характер, припомня БГНЕС.

Коментари Напиши коментар

271

do 256

преди 1 месец

Вася Бонго Бонгопреди 1 денБез съмнение русия ще извърши стотина пуска Някой ще ги свалят други няма да оцелят Бе към 40/50 цели ще одарят и до там русия вече е изтребена ....ЧОВЕК толлкова ли си неграмотен или просто нямаш У на клавиатурата...???????

270

Анонимен

преди 1 месец

До Анонимен 261......Това го пишеш за 7-ми път, измисли нещо, де! Влез в руски сайт и избирай от десетките тостери. Правят Мерседес, Субару, Волво, Рено и още! А, интересува те чисто руска? ОАЕ ще купи партида "Аурус", които в някои отношения превъзхождат RR!Дошло, мудак?......Да, тостери видях за пръв път там през 1962 г.....

269

...

преди 1 месец

Тежко им е на украинците ... Руснаците никога няма да ги оставят да станат нормална държава. В момента Украйна няма право да избира с кой да се съюзява, каквто да допуска и недопуска в собствената си територия и в кой съюз да влиза. Някои българи искат това и за България.