Като по чудо: Спасители откриха оцелял в руската мина, в която вчера избухна пожар. Часове по-рано те бяха категорични, че няма никаква вероятност в нея да бъдат открити живи хора.

Мъжът е откаран в болница. Той самият също е спасител, слязъл да помага за извеждането на блокираните миньори. Досега се е смятало, че е сред загиналите, предаде Bulgaria ON AIR.

Още по темата
В момента на инцидента в рудника е имало над 280 души, от които около 240 са успели да излязат на повърхността. Пострадалите са настанени в болница с наранявания. Част от тях са вдишали дим, има хора в критично състояние.

Задържани са директорът на мината и неговият заместник и началникът на участъка заради неспазване на правилата за сигурност. Това е най-смъртоносният подобен инцидент от 2010 г. насам, когато две експлозии на метан и пожар убиха 91 души в друго съоръжение, отново в област Кемерово.

Тази година при над 100 проверки в мината са установени около 900 нарушения, за които са наложени глоби в размер на над 4 млн. рубли. Според първоначалните оценки причина за трагедията е запалване на въглищен прах във вентилационната шахта, което е довело до разпространение на дима през цялата система за вентилация.

 

Коментари Напиши коментар

6

Веселинъ 7112136860

преди 1 година

Добра новина! Дано има още оцелели. Трагедията за семействата там е страшна.

5

Анонимен

преди 1 година

Губернаторът на Кузбас взе оставката на кмета на кузбаския град Прокопьевск Вячеслав Старченко за банкет по време на траура.

4

Анонимен

преди 1 година

Жив и здрав да е!