Снимка: БГНЕС

Съединените щати потвърдиха суверенитета на Украйна въпреки вътрешната агресия на Русия, съобщава списание Newsweek за срещата между американския министър на отбраната Лойд Остин и украинския президент Владимир Зеленски.

Остин критикува Русия за превземането на Крим и подкрепата на бунтовниците в Източна Украйна, предава ”Фокус”.

„Затова отново призоваваме Русия да прекрати окупацията на Крим, вечната война в Източна Украйна, дестабилизиращите дейности в Черно море и по границите на Украйна, както и постоянните кибератаки и други злонамерени действия срещу Съединените щати, нашите съюзници и партньори“, каза Остин на пресконференция в Киев със Зеленски.

Отношенията между Русия и САЩ достигнаха най-ниската си точка от Студената война. Съединените щати продължават да си сътрудничат със съседите на Русия като Украйна, демонстрирайки солидарност при провеждането на военни реформи, заключава списанието.

 

Коментари Напиши коментар

117

Коняци

преди 1 месец

откога стана забранена дума? Ясно - трябва уиски, по-демократично е!!!!!!!!!!!!1

116

Анонимен

преди 1 месец

Значи да го върнат, а? Барабар с гигантския мост, с магистралата Керч - Симферопол (да иде Бойко да види как се правят магистрали!), с новото летище - бижу на Симферопол, с водопровода, новите електропроводи, с Артек, със знаменитата изба "Масандра" и старите *** на "Коктебель". С дворците и парковете на Ялта? С Ласточкино гнездо? А може би и с новите радари и летища, с Ту-22МС, Су-34 и Су-35, със С-400 и "Бастион"? С ракетните катери "Буян" и "Каракурт"? Шегувате се!

115

баба мара

преди 1 месец

върнете сев кипър на кипър косово на сърбия на българия всички територииоткъснати по време на воините