Снимка: Агенция "Фокус"

Самолет Ан-26 е изчезнал от радарите в Хабаровския край, предава TACC, цитиран от Агенция "Фокус".

Съобщението е получено в регионалния център за управление на кризи към Главното управление на Министерството на извънредните ситуации (МЧС) на Русия в 11:45 часа московско време.

Самолет Ан-26 е спрял да комуникира с наземните служби на 38 км от летище Хабаровск, по предварителни данни, в района на природния резерват „Хехцир“. На борда му е имало шест души - пилоти и техници. Те са извършвали технически полет над пистите на летището. Според информацията екипажът не е докладвал за неизправности на борда и излитането е протекло нормално.

Спасителите не са регистрирали аварийния радиомаяк на самолета. Самолетът Ан -26 е извършвал технически полет - проверявал е работата на наземните комуникационни системи.

Сред версиите за аварийна ситуация се вземат предвид грешките при пилотиране и метеорологичните условия. Хеликоптер на Федералната агенция за въздушен транспорт е ангажиран със търсене на самолета. Спасители от Амурския спасителен център са пристигнали в Хабаровск.

Коментари Напиши коментар

13

до Боби

преди 9 месеца

Казва се облитане, Боби!

12

Боби

преди 9 месеца

Поредните Експерти1. Самолета е на 42 години(при 40 години ресурс)2. Самолета е изпълнявал техническа проверка на наземните радиолокационни средства - тоест това е летяща лаборатория за това са били само 6 човека на борда3. За да провери наземните средства трябва от време на време да лети в гранични режими (особенно по височина) - е станало е нещо и се е забил в Хълм 600м висок(не може да се каже че е планина нали)

11

Анонимен

преди 9 месеца

До Анонимен 10-------Хкрементче, на български се пише "опрял", с "О"! Неграмотник! После виж в Уикито колко струва факания F-16! После прочети колко плати Боко за "нашите", така, гаче плаща на цялата кръчма, със селяндурски жест! Ако някога тези бракми стигнат до България, ще са чудесна мишена за руските пилоти! Жалко, че ще загинат наши момчета! А аз не искам това!.....Е, къде е лъжата?