Снимка: БГНЕС

Започна гласуването на парламентарните избори в Русия, което ще продължи до 19 септември включително.
Централната избирателна комисия обясни въвеждането на тридневното гласуване с грижа за здравето на гражданите в условията на коронавирусната епидемия, съобщи БНР.

В телевизионно обръщение Владимир Путин призова избирателите да се включат активно във вота:

"Разчитам на вашата отговорна, добре обмислена, патриотична гражданска позиция. На вашия стремеж да изберете депутати, които ще работят за благото и в името на нашата любима родина. В интерес на нашия народ и на всеки гражданин на Русия. Моля ви, направете своя избор!"

Парламентарните избори в Русия се произвеждат по смесена система. Половината от 450-те депутати в Държавната дума се избират мажоритарно, другата половина - пропорционално.

Социолозите прогнозират победа на управляващата партия “Единна Русия”.

Коментари Напиши коментар

14

Щерев

преди 2 месеца

На руснаците поне са малки разходите за избори. В изборната бюлетина има посочена само една партия- партията на Путин. Не са като нашите дълги с 40 партии. Опозицията или е в затвора или е в гроба заради този К 19 с придружаващи заболявания куршум или новичок.

13

Анонимен

преди 2 месеца

Абе, тия ОФИЦИАЛНО преследваха всякакви опозиционери и опозиционни офрмирования (отгоре на обичайните КГБ истории). Какви "избори"? "Изборът" се състои в това дали да изберат Путин с 65 или със 85%.

12

Анонимен

преди 2 месеца

Американският NI пише, че най-новата руска система "Тосочка" с пределна лекота ликвидира "Абрамс"-ите.