Снимка: БГНЕС

Руски боен самолет Су-35С, изпълняващ учебно-тренировъчен полет, се разби в акваторията на Охотско море, в Хабаровския край, като вероятната  причина е отказ на двигателя.

Пилотът е успял да катапултира и е останал жив, съобщи пресслужбата на Източния военен окръг, цитирана от ТАСС.

"На 31 юли 2021 г. в Хабаровския край, при изпълнение на планови учебно-тренировъчни полети, е отказал двигателят на самолет Су-35С. Пилотът е катапултирал, бързо е бил локализиран от издирвателната група и транспортиран на летището на базиране. Животът и здравето на пилота са извън опасност", се посочва в съобщението на пресслужбата.

Пресслужбата отбеляза, че по предварителни данни самолетът е паднал в акваторията на Охотско море.

"Разследването на инцидента се води от комисия на Източния военен окръг", подчерта пресслужбата, цитирана от БТА.

Коментари Напиши коментар

44

Анонимен

преди 1 месец

До Анонимен 41 ми тоя явно неможе ни с един ни с два

43

Анонимен

преди 1 месец

До Ачката.......Японците ще го намерят,но и ще го питат,майка си ли е тръгнал да търси по другите държави........Японците не ги пускат във ВЪТРЕШНОТО РУСКО Охотско море.

42

Анонимен

преди 1 месец

В изтребителите руснаците са две обиколки пред западняците. Когато Су-35 с появи в Сирия да ескортира щурмоваците Су-24, турските F-16 не смееха да се доближат на 200 км от границата. Иа снимка как един Су-35 беше "възседнал" един Раптор, а онзи даже не разбрал, че е потенциална жертва. Янките забраниха на Рапторите да летят, когато се появеше руският "таралясник". Су-57 ще стане още по-страховит, като сменят двигателите АЛ41Ф на "изделие 30". Много ме кефи новият Checkmate, който прати F-35