Снимка: БГНЕС

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу обвини днес САЩ и НАТО, че нагнетяват обстановката в света, предаде ДПА.

В реч пред т.нар. Московска конференция за международна сигурност Шойгу заяви, че светът върви бързо към "нова конфронтация, много по-опасна от тази по време на Студената война".

Директорът на руското военно разузнаване (ГРУ) Игор Костюков каза пред събралите се експерти по отбрана и разузнаване, че сега САЩ създават по подобието на НАТО азиатско-тихоокеанска структура, насочена срещу Китай.

А началникът на генщаба на руските въоръжени сили Валерий Герасимов разкритикува Вашингтон, че намира нови и нови места за дислоцирането на елементи от своята система за противоракетна отбрана.

Герасимов отбеляза и няколкото случая, когато бойни кораби на САЩ и Великобритания опасно са приближавали руските териториални води.

Коментари Напиши коментар

91

До Pet

преди 1 месец

Да, Ристю се е заел с непосилната задача да отрича реалността, само за да докаже, че из под руския ботуш цъфтят цветя и рози. 1969 година жените в Афганистан носеха или традиционните си дрехи (търсачка: traditional afgani dress), аз имам една такава. Много в столицата бяха облечени като европейки, някои дори работеха като докторки, химици, учителки и т.н. Руската армия беше началото на края за тази хубава страна, с най-синьото небе! Де да беше единствената.

90

Pet

преди 1 месец

До Христо Христов А ти не си по-достоверен. Веднъж разказвах как в часовете по математика съм излизала на дъската да предложа втори и трети начин за решение на задача по математика, и ти, пишещият под името Христо Христов, се произнесе, че лъжа. Ти беше ли в моя клас от 1969 година на Езикова Гимназия Екзарх Joсиф в Ловеч да се произнасяш кой пише истината тука и кой не? Или ти пишеш тука в ролята на най-правдивия правоизточник?

89

Pet.

преди 1 месец

До Христо ХристовА ти не си по-достоверен. Веднъж разказвах как в часовете по математика винаки съм излизала на дъската да предложа втори и трети нацин за решение на задача по математика, и ти, пишещият под името Сщхристо Христов, се произнесе, че лъжа. Ти беше ли в моя клас от 1969 година на Езикова Гимназия Екзарх Yoсиф в Ловеч да се произнасяш кой пише истината тука и кой не? Или ти пишеш тука в ролята на най-правдивия правоизточник?