Снимка: БГНЕС


Общ преглед
Започна парадът на Победата, посветен на 76-та годишнина от победата на СССР във Втората световна война, предава TACC.

Заедно с президента на Русия, като почетен гост на парада, пристигна на Червения площад президентът на Таджикистан Емомали Рахмон. Заедно с него Путин се изкачи на централната трибуна и зае място на първия ред, заобиколен от ветерани от Великата отечествена война. От дясната страна на Путин е Нина Михайловна Данилкович, която през годините на войната е взела участие в партизанското и нелегалното движение, отляво е ветеранът Василий Гаврилович Пронин, който е участвал в битката при Курската дъга.
Още по темата


Преди да заеме мястото си, Путин говори накратко с някои ветерани, поздрави мнозина с ръкостискане. Рахмон също се намира на първия ред на трибуната.

Централната трибуна на Червения площад е предназначена за 150 души. От нея парадът ще бъде наблюдаван от ветерани от Великата отечествена война, ветерани от други военни операции, както и юнкери на Московското военно училище Суворов, ученици от интерната на Министерството на отбраната и курсанти от Военния университет на Министерството на отбраната. Времето в столицата е прохладно, на гостите бяха раздадени одеяла и дъждобрани, предава "Фокус".

Както беше съобщено по-рано, по време на главния парад в чест на 76-годишнината от победата във Великата отечествена война в Москва, ще преминат 37 парадни формирования по паветата на Червения площад. Ще дефилират и над 190 единици военна и специална техника, както историческа, така и съвременна. Парадът на победата ще бъде завършен от 23 хеликоптера и 53 самолета на Руските въздушно-космически сили.
 

Коментари Напиши коментар

580

Анонимен

преди 1 месец

а. . . хората в Одеса, Харков, Киев, . . бяха ругани, блъскани и бите защото казвайки "Жуков наш герой и Благадарюдеду за Победу" се мъчеха да положат цветя и помълчат пред могилите на Незнайния Войн.В Одеса имаше и подигравка. Между цветята бяха сложени нанизани червени мръвки подготвени като за крематор-барбекюта

579

тя

преди 1 месец

Кой ще тръгне срешу такава арвия - никой нормален!

578

lol

преди 1 месец

човек като сравни победената Германия и победителката Русия, да се чуди кой кого е победил точно.... та в сегашна олигархична Русия имат двойно по-ниски заплати дори от най-бедната страна в ЕС - България