Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин приветства отговора на Русия на пандемията от новия коронавирус и заяви, че бързото разработване на три ваксини срещу вируса показва технологичния и индустриален потенциал на страната, предаде Асошиейтед прес.

Путин обеща нови мерки за насърчаване на раждаемостта и повишаване на продължителността на живота, като призна, че пандемията се е отразила на демографските тенденции в Русия.

Още по темата
Целта е до 2030 г. средната продължителност на живота в Русия да достигне 78 години, заяви Путин, цитиран от ТАСС. Правителството в частност трябва да изпълни допълнителни мерки по противодействие на болестите, които са основни причини за смъртност, например сърдечно-съдовите заболявания, посочи той.

Путин предложи нови стимули за подпомагане на икономиката да преодолее последиците от пандемията и нови социални помощи за населението.

Путин заяви, че иска Русия да достигне колективен имунитет от COVID-19 до есента и призова руснаците да се ваксинират, предаде Ройтерс.

Русия е ваксинирала над 8 милиона души при население около 144 милиона, каза руски високопоставен представител миналата седмица. Не е ясно колко от тях са получили и двете дози ваксина. Самият Путин получи втората си доза миналата седмица.

Русия е разработила три ваксини срещу новия коронавирус. Най-известната е "Спутник V". Москва е одобрила също "ЕпиВакКорона" и "КовиВак".

Путин направи годишното си обръщение пред стотици представители на руския политически и бизнес елит, както и представители на културните и религиозните среди. Почти никой от тях не носеше защитна маска, каквато се изисква в Русия на подобни масови събирания на закрито, отбелязва ДПА, цитирана от БТА.
 

Коментари Напиши коментар

17

А сега сериозно

преди 1 година

Въпреки че хич не съм му фен, в случая изграва точно и умно картите си.Не налага задъкжителни ваксинации в страната си. Като така опазва населението на Русия разрушаване на имунните им системи. Разчитайки на естествено изградения имунитет срещу вируса. Прави се че уж насърчава ваксинирането, за да се продават руските ваксини и патентите за тях, по света.

16

Анонимен

преди 1 година

Фалшиви данни за жертви от вируса.Фалшиви данни за ефективността на ваксината.Обещания за светло бъдеще (да си спомним, че преди 12 години Путин обеща в 2020 руснаците да имат средната заплата на Португалия) които целят да изместят фокуса от жалкото настояще.Лъжи за "индустриалната мощ": други им произвеждат ваксината.Жалък процент ваксинирани.ТОВА Е РУСИЯ!

15

Анонимен

преди 1 година

Човек къде само мисли за рекети самолети и бомби няма как да направи просперираща държава.тази държава живее още в ледената епоха.ако него свалът това момче още по зле ще станат и по изостанали.на такива постове трябват хора с иновативно и нестандартно мислене не хора които живеят още в 1942 година.