Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин отправи призив към руснаците да се ваксинират срещу коронавируса, предаде "Франс прес".

Според Путин, който наскоро се боцна срещу COVID-19, ваксинирането срещу коронавируса е нещо необходимо.
 
Държавният глава отправи призива си на фона на бавните темпове на руската ваксинационна кампания. Преди близо четири месеца руската ваксина срещу COVID "Спутник V" беше пусната за употреба, но само на четири милиона руснаци са поставени две дози от нея, а на два милиона руснаци е поставена една доза.
 
До момента само четири процента от руските граждани са ваксинирани. Тази стойност е много по-ниска от тази на ваксинираните в страни като САЩ и Великобритания.
Още по темата
 
"Ако един човек иска да се чувства сигурен, да не се разболява и да не бъде засегнат от сериозни последствия след разболяване, със сигурност е желателно е да се ваксинира", каза Путин в интервю за държавна телевизия.
 
68-годишният Путин се ваксинира срещу COVID-19 във вторник, но поставянето на ваксината не бе излъчвано по медиите. Руският президент заяви, че решението му да не се ваксинира публично е било продиктувано от нежеланието да изглежда глупаво пред камерите.
 
Руският лидер не разкри с коя от трите ваксини, разработени в Русия, се е ваксинирал, но подчерта, че и трите са еднакво ефективни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase