Около 4000 души бяха арестувани. Докато си говорим много от тях са застрашени от криминални обвинения. Това каза Гари Каспаров, 11-кратен световен шампион по шах и председател на про-демократичната инициатива "Обединен граждански фронт" в Русия, цитиран от Bloomberg TV Bulgaria.
 
Има подадени сигнали, че този неделя са излезли много, много хора на улицата в руските градове. Никога досега не е имало толкова масови протести от началото на 90те насам, които тогава де факто станаха в Съветския съюз. И това беше истински шок за Путин, защото след обвинения на Навални за корупция. 
 
Има един прочут филм за многомилиардния дворец на Путин, който е най-гледания филм в YouTube днес, с над 100 милиона гледания.
 
Хората пълнят улиците, защото първо, искат да покажат подкрепата си за Навални, но по-важното е, че искат да пратят послание към Кремъл, че им е дошло до гуша от Путин. Но! Путин изгради много силен апарат за сигурност за тези 20 години и разполага с огромни средства за охрана на вътрешната сигурност в Русия.
 
Докато е на власт, не бих заложил Навални да бъде пуснат от затвора, да стане свободен човек.
 
Цялото интервю можете да гледате във видеото ТУК

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase