Снимка: БГНЕС

В Нидерландия въвеждат "двойно тестване" на пристигащите с въздушен или морски транспорт от държави с "оранжев" и "червен" код, сред които и България.

От 23 януари пристигащите трябва да представят както отрицателен резултат от бърз антигенен тест, така и отрицателен PCR тест, направен до 72 часа преди пристигането, съобщава БГНЕС.

От неделя и Франция ще изисква отрицателен PCR тест от почти всички хора от ЕС, които искат да влязат на нейна територия.

Още по темата

Гърция удължи до 8 февруари задължителната седемдневна карантина за всички влизащи в страната, остава в сила и изискването на границата да се представи отрицателен тест.

Португалия затвори всички училища и университети за най-малко 15 дни в нов опит да овладее рязкото нарастване на случаите.

В Москва обаче отмениха някои ограничения. Възобновяват работа библиотеките и музеите. Театрите, кината и концертните зали ще работят при 50% заетост.

Ресторантите, баровете и кафенетата отварят и в Румъния от понеделник. Те ще функционират в интервала 6:00-21:00 часа с максимум 30% от капацитета си и при спазване на всички определени от закона мерки.

Същите правила се отнасят и за театрите, кината, залите за представления и игралните зали.

Кипър пък съобщи, че отваря границите за всички страни от 1 март. Пристигащите чужденци ще трябва да предоставят отрицателен резултат от тест за коронавирус. Освен това гостите от “червената” зона, в допълнение към теста, направен в тяхната страна, ще трябва да направят още един – след пристигането си на острова.

Белгия забранява несъществените пътувания извън страната от сряда в опит да ограничи разпространението на инфекции с COVID-19 след появата на особено силно заразните щамове, заяви правителствен служител.
 

Коментари Напиши коментар

16

До БАЧКАТОР

преди 1 месец

"Абе някой знае ли къде изчезна обикновения грип"

Как къде,Ковидът и него тръгна!!!

15

Анонимен

преди 1 месец

Хайде, спрете се с тая лъжа! Всички четат и пътуват по света и знаят и виждат за какво иде реч.Eдни си рестартират икономиките а вие за какво се напъвате като гладен на серан не ви знаем?

14

БАЧКАТОР

преди 1 месец

Абе някой знае ли къде изчезна обикновения грип?